IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не е редно цената на тока да се повишава само за бизнеса, смятат от БТПП

Държавата трябва да намери начин да помага за сметките за ток на малките предприятия и най-бедните граждани, заяви Цветан Симеонов

14:20 | 17.06.15 г.
Не е редно цената на тока да се повишава само за бизнеса, смятат от БТПП

Не е редно цената на тока да се повишава само за бизнеса, както и облекченията да са за всички глаждани. Това коментира председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов по повод протестното писмо на останалите работодателски организации отпреди дни, с което те изразиха притесненията си, че планираното поскъпване на тока ще засегне сериозно българските предприятия.

Работодателските организации – АИКБ, БСК и КРИБ, изразиха готовност да поискат оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова и на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране.

От палатата обаче се дистанцираха от подобно искане и отбелязаха, че дори когато БТПП беше извадена от Тристранния съвет, не е искала оставки.

„Ние работим с цифри и аргументи”, коментира пред журналисти председателят на палатата и посочи, че най-късно утре БТПП ще излезе с официална позиция за цените на тока.

По думите на Симеонов държавата трябва да се фокусира върху най-бедните граждани и по някакъв начин да им помага да поемат повишаването в цената на тока. Според него облекченията не трябва да важат за всички граждани, а в същото време тежестта да пада върху бизнеса.

Симеонов подчерта и друг аспект от проблема с формирането на цената на тока - от организацията настояват държавата да обърне повече внимание на малките и средни предприятия и да няма различно третиране за тях спрямо големите фирми.

„Трябва ни фокус върху малките и средни предприятия, а не да се предлага намаление на цената на тока само за големите енергийни консуматори”, коментира Симеонов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още