IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: България да ускори подготовката за присъединяване към еврозоната

В противен случай страната ни рискува да изостане от процеса на вземане на решения в Обединена Европа, каза президентът

10:15 | 21.09.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Президентството</em></p>

Снимка: Президентството

България трябва да ускори подготовката за присъединяване към зоната на единната европейска валута. В противен случай рискува да изостане от процеса на вземане на решения в Обединена Европа. За това предупреди държавният глава Росен Плевнелиев на среща в Ню Йорк с еврейски организации.

По традиция в рамките на редовната сесия на Общото събрание на ООН президентът обмени мнения с представители на световната еврейска общност по въпроси от актуалния европейски и международен дневен, съобщават от пресслужбата на държавния глава. 

Плевнелиев посочи, че след референдума за излизане на Великобритания от ЕС Обединена Европа се нуждае от нов тласък на процеса на европейска интеграция, който да възвърне доверието на европейските граждани в институциите.

Плевнелиев и представителите на еврейската общност споделиха притесненията си от нарастващия популизъм в Европа и в международен мащаб.

Представителите на еврейските организации дадоха висока оценка за работата на българските власти и приветстваха напредъка в разследването на атентата в Сарафово от юли 2012 г., което вече е доведено до съдебна фаза.

На срещата президентът очерта напредъка по текущите реформи и модернизацията в ключови сектори в България, както и аспекти на стратегическото партньорство със САЩ и Израел в редица сфери като енергийния сектор, сигурността и отбраната, борбата с тероризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 1
scott
преди 7 години
обсъдил е с кукловодите му изпълнението на поставените задачи и е попитал за бъдещето си. ако са взели решение - са му го съобщили.дано речта в европарламента да е стигнала за заемане на желаната от него бъдеща позициа. макар да се съмнявам....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
И за какво ни е тая Еврозона , другите се дърпат а ние се натискаме , ей туй не го разбирам . Да си купиш фабрика на 8 септември !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Колкото до взимането на решения в Обединена Европа , дето казва президенто , ше ги вземаме колкото и преди , ама нейсе , да не кълвем на съвсем гола кука !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
eng.Garin
преди 7 години
Прецедента да ускори освобождаването на поста! На доста нормални българи им дойде до гуша от недоразумението което заема този висок пост и удря по националното достойнство и чест.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Щом съдбата на България се определя в Ню Йорк от световното еврейство , няма да има грешни стъпки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още