IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превозвачи са в готовност за протест заради опашките по граничните пунктове

Българските превозвачи търпят значителни финансови загуби от неустойки по договори за доставка

13:15 | 07.10.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

От Съюза на международните превозвачи изразяват в декларация готовност за протест заради несправяне на властите с дългия престой по граничните пунктове.

При липса на незабавна реакция от страна на компетентите органи от съюза ще предприемат конкретни мерки за справяне със ситуацията, включително и чрез организиране на протестни действия. Това посочват от Съюза на международните превозвачи в декларация, изпратена до медиите.

Налице е значителното увеличение на колоните от чакащи товарни автомобили при ГКПП "Капитан Андреево - Капъкуле", при ГКПП "Дунав мост 2" - "Видин-Калафат", както и при ГКПП "Кулата-Промахон", отбелязват превозвачите.

От организацията отчитат условията на напрежение, в които работят служителите на граничните контролно-пропускателни пунктове заради нарастването на бежанската вълна по границите на България, но настояват компетентните органи да вземат под внимание влошените условия на живот за водачите на товарни автомобили, които прекарват около 50-60 часа в чакане да преминат границата.

От съюза посочват, че остават с убеждението, че органите на „Гранична полиция” и Агенция „Митници” с действията си показват нежелание за увеличаване на пропускателната способност по пунктовете.

В декларацията се посочва още, че шофьорите все по-често отказват да поемат курсове към съседни държави, а българските превозвачи търпят значителни финансови загуби от неустойки по договори за доставка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
driverf1
преди 7 години
Г-н Алексис Родригес,да бяхте дали примерна схема за погасяване на заем(кредит) от 1000 евро за 1,2,3,5,10 години,лихва и месечна вноска и какво обезпечение ще искате.....,иначе всичко звучи като превод от GOOGLE.....и едва ли някой ще Ви се хване на въдицата.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
ALEXIS RODRIGUEZ
преди 7 години
Здравейте, аз съм г-н Алексис Родригес, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всичките си финансови проблеми в миналото. Ние кредитни фондове за лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса, в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние прави надежден и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (rodriguezloanfirm***gmail.com)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още