IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата отново ще се занимава със Сидеров

Преседателят на „Атака“ и депутатът Десислав Чуколов предизвикаха среднощен скандал в центъра на София

12:42 | 10.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria On Air<br />
	&nbsp;</em></p>

Снимка: Bulgaria On Air
 

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство при скандала, предизвикан от председателя на "Атака" Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов пред магазин за алкохол и цигари в София в петък срещу събота, съобщи прокуратурата.

Разследването, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров, се води срещу неизвестен извършител, тъй като лидерът на "Атака"  е с депутатски имунитет. За да бъде арестуван депутат, налице трябва да са доказателства за тежко престъпление.

Столични полицаи са се отзовали на сигнал за възникнал скандал на улица „Г.С.Раковски“ в центъра на София тази нощ, а на място са предприети действия по опазване на обществения ред, става ясно от първото официално съобщение на МВР по повод на скандала.

Около 22:30 часа на телефон 112 е бил получен сигнал, че депутати от парламентарно представената политическа сила във видимо нетрезво състояние се държат грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари на улицата. 

На място незабавно са били насочени полицейски екипи, а пред пристигналите полицаи депутатите твърдели, че в магазинчето се продават цигари без бандерол и наркотични вещества. 

По-късно служители от икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект, като нерегламентирани стоки и незаконни вещества не са били открити, пише в съобщението на МВР.  Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.

Припомняме, че това далеч не е първият скандал с участието на депутата. Сидеров е подсъдим за хулиганство, след като в началото на 2014 г. вдигна скандал на служителка към френското посолство, а след това удари служител на Гранична полиция на летище "Варна". Той е с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Делото все още тече на първа инстанция след цяла година забавяне по процедурни причини.

По-рано, през 2011 г. малко преди тогавашните президентски избори, Сидеров и негови съпартийци участваха в побой пред джамията Баня Баши в София. Тогава прокуратурата образува разследване срещу "неизвестен извършител", което до момента не е дало резултат. 

Още по темата - в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още