IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат новия мост над р. Луда Яна на пътя Пловдив - Пазарджик

Съоръжението пропадна преди година заради наводненията

17:36 | 08.05.15 г.
<p>
	Новият мост, чието строителство е финансирано с 2,4 млн. лева от бюджета. <em>Снимка: АПИ</em></p>

Новият мост, чието строителство е финансирано с 2,4 млн. лева от бюджета. Снимка: АПИ

Новият мост над р. Луда Яна на пътя между Пазарджик и Пловдив ще бъде пуснат утре – точно година, след като старото съоръжение, строено през 40-те години на миналия век от германски военни, пропадна заради наводненията.

Новият мост ще бъде открит от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, съобщават от пресцентъра на Агенцията.

Пътната агенция обяви спешно обществена поръчка за изграждането на моста, за да се отблокира пътят между Пловдив и Пазарджик – една от най-натоварените пътни артерии. Строителните дейности започнака през есента на миналата година.

На мястото на авариралото съоръжение е изграден изцяло нов мост. Финансирането е от бюджета, а инвестицията е в размер на 2,4 млн. лева с ДДС. Изпълнител на проекта е „ОРС инфраструктура“ ООД.

С пускането на съоръжението в движение се възстановява движението по най-пряката връзка между Пловдив и Пазарджик. Досега, в продължение на година, движението се осъществяваше по обходни маршрути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още