IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Плевнелиев: Заставам зад пряката демокрация

Държавният глава призова за активно участие в местния вот и референдума

20:20 | 23.10.15 г. 3
Р. Плевнелиев: Заставам зад пряката демокрация

Заставам зад пряката демокрация – тогава всичко зависи от нас, нашата отговорност и нашата активност, заяви президентът Росен Плевнелиев в призив за активно участие в местните избори и гласуването за референдум, излъчено по националната телевизия.

Според Плевнелиев участието в референдума – независимо дали се подкрепя или отхвърля въпросът (за или против електронното гласуване - бел. ред), ще покаже, че българското гражданско общество разбира проблемите и дава решения.

Въпросът е ясен, но всъщност допитването е по принцип и то ще покаже дали ще има референдуми в бъдеще, посочи държавният глава. Плевнелиев беше категоричен, че референдумът не е осакатен (заради отпадането на другите два предложени от президента въпроса – за задължителното гласуване и мажоритарен вот - бел. ред), не е безмислен и ще успее. Твърдящите противното са привържениците на статуквото, допълни още той.

Пряката демокрация ни дава думата по всички важни въпроси, категоричен беше Росен Плевнелиев, призовавайки всички да гласуват в референдума, независимо със „за” или „против”.

Държавният глава посочи, че изборите за местна власт са много важни и трябва да бъдат избрани „компетентни и можещи” ръководители. Той е уверен, че българите вече могат да направят разликата между популистки обещания и можещите хора.

В своето изказване Плевнелиев припомни, че България е част европейското семейство и има ресурсите на ЕС на своя страна.

В заключение държавният глава призова за активно гласуване в неделя – по съвест и заради собственото ни право да бъдем чути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
redcretin
преди 8 години
Неее, застани ПРЕД нея! Стига си се покривал. Вързан на амбразурата - на първия танк :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още