IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторският блок ще върне мандата

Няма реформаторско мнозинство в парламента, отиваме на избори, заяви Найден Зеленогорски

12:07 | 09.12.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

При евентуално връчване на мандата в понеделник Реформаторският блок ще го върне веднага. Това заяви пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски след заседание на групата, предава БТА.

Очевидно е, че няма реформаторско мнозинство в парламента и отиваме на избори, заяви Зеленогорски.

Той посочи, че решението на Реформаторите е било единодушно. По думите му вчера от ГЕРБ ясно са заявили, че не биха подкрепили нов мандат в този парламент.

Винаги сме казвали, че ключът е в колегите от ГЕРБ, очевидно е, че тяхното желание е да отидем на избори, каза той. Ние сме готови за избори и тръгваме, допълни Зеленогорски.

Благодарим на президента, че оценява нашата роля, оттук насетне решението е негово, каза Зеленогорски в отговор на въпрос дали от РБ биха посъветвали президента да връчи мандата на друга политическа сила.

В понеделник – 12 декември, президентът Росен Плевнелиев ще връчи третия мандат на Реформаторския блок. 

От няколко дни Реформаторите търсят подкрепа, за да приемат мандата за съставяне на кабинет. Вчера партията проведе разговори с Патриотичния фронт, които дадоха подкрепата си, но при определени условия.

От ГЕРБ обявиха, че изчакват Реформаторският блок да вземат третия мандат за съставяне на правителство, за да коментират очакванията си от него. Още отсега обаче обявиха, че няма да участват в съставяне на правителство на друга политическа сила в това Народно събрание. 

 


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Веск
преди 7 години
Аууууу. Ще се РРРРРРРРРРразпадне ББББББББББандата. Нищо. Нова ще съставим след изборите. Такава яка полудемокрация имаме и пишманлийско членство в ЕС, че просто да ти е кеф от европроекти да крадеш и народа да залъгваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още