IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сезонът на пътните ремонти се открива

От днес започват строителните дейности по старите участъци на магистралите "Тракия" и "Хемус" и по "Цариградско шосе" в София

09:13 | 20.04.15 г.
Сезонът на пътните ремонти се открива

От днес започва първият етап от ремонтите по старите участъци на магистралите, съобщава БНР. Правителството отпусна до 100 млн. лева за целта.

До края на годината ще бъдат ремонтирани 50 км от магистрала „Тракия“ и 30 км от отсечката Шумен - Варна на магистрала „Хемус“. Движението ще се организира "шахматно", за да може да се прехвърля от едната в другата лента, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“.

От магистрала "Тракия" ще се ремонтират три проблемни участъка – на изхода на София и в районите на Пазарджик и Пловдив. По "Хемус" ще се работи в четири участъка от Шумен към Варна.

Общо 6 виадукта ще бъдат ремонтирани по двете основни магистрали.

По план основните дейности трябва да приключат до началото на юли, но на някои участъци ще се работи и след това. Обещанието е, че все пак ремонти по магистрала "Тракия" през лятото няма да има. Държавното дружество „Автомагистрали“, което ще ремонтира магистралните участъци, до края на месеца трябва да представи съкратен график за работа на моста при с. Елешница, посочват от Пътната агенция.

От тази сутрин започва и ремонтът на бул. "Цариградско шосе" в София от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път. Затворено е южното платно, като движението се пренасочва в северното.

Предвижда се да бъде направена рехабилитация на пътната настилка, да се подменят мантинелите, да се ремонтират бордюрите и тротоарите и да се подменят електрическите инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул."Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19,5 млн. лева.

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.

За началото на юни е запланувано да започне ремонт на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията на бул. "Дондуков". Предвиден е и ремонт на Руски паметник.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още