IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шестима кандидати на финала на конкурса за генерален директор на БНТ

Резултатите от конкурса и изборът на новия ръководител на медията ще станат известни на 23 август

10:08 | 17.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Шестима кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) са допуснати до третия етап на конкурса, пише в прессъобщение на Съвета за електронни медии (СЕМ).

На втория етап на конкурса в СЕМ бяха изслушани девет от кандидатите, но трима отпаднаха – Стоил Рошкев, Теодор Ангелов и Радостслав Главчев.

Надпреварата за стола на Вяра Анкова, която управлява БНТ два мандата и няма право на трети, се състезават Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

Изслушванията на кандидатите ще бъдат на 21 и 22 август, а новият директор на националната телевизия ще бъде избран ден по-късно - на 23 август.

Вяра Анкова оглави БНТ през 2010 г., наследявайки Уляна Пръмова. През юли 2013 г. тя беше преизбрана за още един тригодишен мандат, но управлява телевизията още близо година, тъй като СЕМ не започна процедура за неин заместник.

Припомняме, че с промени в Закона за радиото и телевизията през миналата година се даде право на генералните директори на националните медии да управляват и след изтичане на мандатите им, ако няма определен заместник.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още