IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължават срока за строежа на „Хемус“ при Белокопитово до средата на август

Изпълнителят е поискал отсрочка по технологични причини

16:04 | 08.07.15 г.
Удължават срока за строежа на „Хемус“ при Белокопитово до средата на август

Налага се удължаване на срока на строителните дейности на автомагистрала „Хемус“ при пътен възел Шумен-Белокопитово най-малко с месец до средата на август.

По разпореждане на министъра на регионалното развитие директорът на пътната агенция Лазар Лазаров направи извънредна инспекция на пътен възел Шумен – Белокопитово, за да анализира причините, довели до закъснение в строителните дейности, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) .

Анализът показва, че изпълнените бетонови работи не са достигнали необходимата якост и е необходимо допълнително технологично време за набиране на конструктивна якост. По тази причина не може да се пристъпи към изпълнение на следващите дейности от работния график.

От лабораторията на АПИ ще направят замерване на качеството на влаганите материали, тъй като компромис с качеството няма да бъде допуснат, уточняват от ведомството.

Новият преработен график с реални срокове за завършване на обекта предвижда удължаване на строителните дейности с 25 дни. По договор пътният възел на Шумен – Белокопитово трябваше да бъде завършен на 15 юли.

При инспекцията си на терен в края на миналата седмица Лиляна Павлова установи значително забавяне в изпълнението на строително-монтажните дейности на целия участък.

Изпълнителят на обекта призна, че не може да спази срока за завършване на обекта както е по договор и поиска удължаване на времето за строителство по технологични причини. Павлова е изискала от строителя да бъде въведена пълна мобилизация за оставащите строително-ремонтните дейности.

Участъкът Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“ е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас „Белокопитово“ с разгърната дължина 10 км. В участъка се изграждат 11 съоръжения. През пътния възел се осъществява връзката с пътя Русе – Варна и пътя София – Варна, както и пътя със Силистра. Проектът е по програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е на стойност близо 66 млн. лв. Средствата се осигуряват от държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още