IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички нивомери на гориво, подлежащи на проверка, са прегледани

Установени са само 87 нарушения по наредените от премиера Бойко Борисов проверки

17:30 | 24.08.15 г.
Всички нивомери на гориво, подлежащи на проверка, са прегледани

Всички, подлежащи на контрол от Български институт по метрология (БИМ) средства за измерване по бензиностанциите в страната (общо към 22 хил.) са проверени, съобщават от икономическото министерство. През миналата седмица премиерът Бойко Борисов нареди извънредна проверка на състоянието на измервателните уреди. 

Във връзка с това са прегледани към 11 хил. уреда, заради което са мобилизирани допълнителни ресурси извън обичайния график на Института, допълват от Министерството. 

До изтичането на дадения от премиера срок екипите на института са проверили 10 862 разходомера. При 10 775 от тях е установено съответствие между отчитаното и зарежданото гориво и те са пломбирани по надлежния ред. При 87 от уредите са констатирани отклонения над нормата, в резултат от което те са били затворени.

138 са средствата за измерване, за които има предварително подадени заявки след ремонт и изготвен редовен график за проверка. Същите ще бъдат проверени в началото на тази седмица.

Метрологичният контрол на измервателните уреди се извършва от БИМ, като е рутинен и протича по установен годишен график и при подадени заявления след ремонти.

По данни от регистъра на института до края на юни екипите са извършили метрологичен контрол на 11 000 измервателни средства, които към момента на отчитане са в изправност и отговарящи на законовите изисквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още