IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва седмицата на окончателните данни в редица сектори от икономиката за 2015 г.

БНБ ще обяви данни за брутния външен дълг на страната през септември

09:25 | 28.11.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Очаква се националната статистика да обяви серия от данни за икономиката на страната през миналата година. 

В понеделник (28 ноември) Националният статистически институт (НСИ) ще обяви данни за пътуванията на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през октомври.

Националната статистика ще публикува и наблюдение на на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през ноември 2016 г.

Българската народна банка (БНБ) ще обяви статистиката за брутния външен дълг на страната през септември.

Във вторник (29 ноември) НСИ ще излезе с информация за производство и доставки на енергийни продукти през септември

В сряда (30 ноември) националната статистика ще публикува окончателните данни за чуждестранните преки инвестиции през 2015 г.

На този ден НСИ ще пусне и годишна статистика на заетостта и разходите за труд според окончателни данни за миналата година.

Ще се запознаем и с цени на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през октомври 2016 г. , както и с данни за дейността на нефинансовите предприятия от всички сектори през 2015 г.

Ще излязат и окончателните данни на НСИ за промишлени продукти в натурално изражение по номенклатура ПРОДПРОМ 2015 за миналата година.

Ще разберем и какви са разходите за придобиване на дълготрайни материални активи според окончателните цифри за миналата година.

Националната статистика ще публикува и общ енергиен баланс за миналата година, както и данни за възобновяемите енергийни източници през 2015 г.

Ще излязат и окончателни данни за кризисни събития през миналата година.

Статистиката на този ден продължава с данни за приходите от дейността на строителните предприятия по видове строителство за 2015 г. , както и продажби на едро и дребно по групи стоки. Ще излязат и данни за търговските обекти за продажби на дребно през миналата година.

НСИ ще публикува и статистика за дейността на предприятията с нестопанска цел според окончателните данни за 2015 г.

Ще излезе и структурна бизнес статистика за видовете финансови посредници - кредитни институции, застрахователни предприятия и доброволни пенсионни фондове за 2015 г. , както и структурна бизнес статистика за нефинансовите предприятия според окончателните данни за 2015 г.

Статистиката ще обяви и фискални данни за  подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" през октомври 2016 г.

В четвъртък (1 декември ) НСИ ще публикува статистика за цени на производител в услугите за третото тримесечие на 2016 г.

В петък няма планирани събития. 

През седмицата ще се проведат общо събрание на облигационерите на Ризърв кепитал АДСИЦ (29 ноември) и общо събрание на акционерите на Холдинг Нов Век АД  На 30 ноември.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още