IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователният и пенсионният бизнес на ING у нас вече е с ново име и лого

Компанията разделя застрахователния си бизнес, управлението на инвестициите и пенсионното осигуряване от банковите си операции

15:13 | 21.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Застрахователният и пенсионният бизнес на ING у нас вече е с ново име и лого

ING Пенсионно осигуряване и ING Животозастраховане в България започват да използват новите си марка и лого - NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане.

Ребрандирането на пазарите, на които компанията работи, ще се осъществи до края на 2015 година, допълват от ING. Международният бизнес по застраховане и пенсионно осигуряване на ING в Европа и в Япония променят името си на NN (с изключение на бизнеса в Полша и в Испания, където името на компанията ще бъде Nationale Nederlanden).

NN Group съществува като самостоятелна публична компания от 2 юли 2014 г. На този ден акциите й започват да се търгуват на фондовата борса Euronext в Амстердам. Компанията управлява животозастрахователните и пенсионноосигурителните услуги на ING Group.

Обособяването им в отделна компания е в съзвучие с плановете за преструктуриране на ING Group, допълват от холандската компания.

Оттам припомнят, че по искане на Европейската комисия компанията трябваше да раздели управлението на застрахователния си бизнес, пенсионното осигуряване и управлението на инвестиции от банковите си операции.

Понастоящем ING е мажоритарен собственик на NN Group с 54,6% от капитала, като делът на публично търгуваните акции постепенно ще се увеличава. От 23 март 2015 г. акциите на NN Group са включени в основния борсов индекс AEX 25 (Euronext в Амстердам).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още