IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радан Кънев приема да е премиер след подкрепа от Реформаторския блок

Блокът е готов да приеме и всяка кандидатура на ГЕРБ за премиер

10:48 | 04.11.14 г. 1
Радан Кънев приема да е премиер след подкрепа от Реформаторския блок

Лидерът на ДСБ Радан Кънев направи изненадващо съобщение в профила си във Фейсбук. Часове преди решаващите преговори между Реформаторите и ГЕРБ за съставянето на кабинет, той обяви, че е готов да стане премиер. С условието обаче, че Реформаторският блок и семейството му го подкрепят.

В същото време той дава да се разбере, че Блокът е готов да приеме и всяка кандидатура на ГЕРБ за премиер, макар да не ги одобрява.

В профила си Кънев написа, че положението е повече от сериозно и затова тази сутрин е провел личен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена“, е част от посланието на Кънев.

„Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си“, допълва още той.

ГЕРБ номинира Радан Кънев за премиер преди поредните разговори за кабинет тази събота. Томислав Дончев от преговорния екип обяви, че предложението не е шега, а лидерът на ДСБ отвърна, че не е възхитен от офертата.

Днес следобед Реформаторите и ГЕРБ влизат във финални преговори, на които предстои да се уточнява структурата и персоналният състав на кабинета.

Утре се очаква президентът да връчи на ГЕРБ мандата за съставяне на правителство.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 3
toto 2
преди 9 години
На всеки му е ясно ,че който стане премиер сега ,няма да е за дълго и историята няма да го запомни с добро ,но поне ще остане в историята
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още