IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха Гранд Мол Варна с първия Carrefour в града

Молът е открит по-рано от планираното, като сред факторите за това е желанието на собственика и наемателите да капитализират очаквания силен летен сезон в града

13:19 | 27.05.10 г.
Откриха Гранд Мол Варна с първия Carrefour в града

Варненският търговски център Гранд Мол Варна официално отвори врати за посетители днес, съобщиха от инвеститора Orchid Development Group.

Молът е открит по-рано от планираното, като сред факторите за това е желанието на собственика и наемателите да капитализират очаквания силен летен сезон във Варна.

Сред наемателите са единственият в града хипермаркет Carrefour, кино „Арена”, марките от групата на гиганта Inditex (ZARA, Bershka, Pull and Bear, Stradivarius), както и Humanic, Playlife, Calliope, Douglas, Bata, Deichmann, Intersport и други.

Гранд Мол Варна разполага с над 150 хил. кв. м обща разгъната площ, като отдаваемите търговски площи са над 50 хил. кв. м, и има над 1700 паркоместа.

Хипермаркетът на Carrefour е разположен на 6200 кв. м и е четвъртият обект на веригата у нас – първият отвори врати през март в Бургас, а през април бяха открити обекти в Пловдив и в столичния The Mall. Във варненския хипермаркет са разкрити нови 400 работни места.

В мола се намира и вторият кинокомплекс от киноверигата „Арена“ във Варна. Той разполага с 8 зали с над 1100 места.

Инвестицията в проекта надхвърля 120 млн. евро, а стартът беше даден през 2007 г.

Orchid Developments Group Ltd. е листван на алтернативния сегмент на Лондонската стокова борса. У нас осъществява дейност във всички основни сегменти на пазара на имоти. Групата има проекти в София и Варна и управлява хотел на Златни пясъци. Във Варна тя е инвеститор и в затворения жилищен комплекс „Оркид Хилс“ и в сградата Оркид Гардънс Варна на бул. „Осми приморски полк“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още