IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda вдига заплатите в Китай след стачка, блокирала производството

Повишението на месечните заплати е с 24% до средно 228 евро

10:44 | 01.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Honda вдига заплатите в Китай след стачка, блокирала производството

Японският производител на автомобили Honda обяви във вторник, че е предложил увеличение от 24% на заплатите на работниците в завода на компанията за резервни части в Китай, предаде АФП.

Офертата идва след започналите стачни действия във фабриката, които блокираха производството на групата в страната.

Honda е готова да увеличи с 366 юана (44 евро) средното заплащане на работниците в завода си във Фошан, с което месечната заплата ще стигне 1910 юана (228 евро).

Вследствие на предложението работата в завода е частично възстановена, съобщава производителят. Според компанията по-голямата част от работниците са приели предложението, като предстои продължаване на преговорите с тези, които са останали недоволни.

За посредник в разговорите служат представители на местните власти, посочват от Honda. Задачата им обаче е трудна, тъй като тези, които все още протестират, се показват решени да не допуснат възстановяване на производството и се стремят да попречат на колегите си да се върнат на работа.

„Не сме удовлетворени. Искаме увеличение от 800 юана (95 евро)“, казва един от стачкуващите.

През миналата година Honda е продала в Китай 576 223 автомобила, което е с 23% повече спрямо предходния 12-месечен период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още