IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФБР разследва iPad

Проблемът със сигурността всъщност се дължал на AT&T, засегнатите потребители са повече от 100 хил.

20:27 | 11.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
ФБР разследва iPad

Федералното бюро за разследване (ФБР) в САЩ проучва пропуски в системата за сигурност на интернет страница на AT&T, при която е била разкрита лична информация на потребители на iPad на Apple, съобщава CNBC.

От мобилния оператор AT&T, който е представител на Apple за САЩ, съобщиха, че поради пропуски в системата за сигурност, лична информация на iPad потребители, включително интернет адреси, е била изложена в публичното пространство.

Проблемът със сигурността, разкрит два месеца след премиерата на iPad на американския пазар, се е отразил пагубно на прогнозите за продажбите на компанията, коментират анализатори.

AT&T е изключителен представител на Apple за САЩ и осигурява обслужването на популярните модели iPad и iPhone.

От AT&T са поднесли извинение за случая и са заявили, че ще информират лично всеки засегнат потребител. По думите на говорител на компанията тя е научила за проблема в понеделник и вече са взети мерки за отстраняването му.

От началото на продажбите през април са продадени над два милиона iPad таблета, като това помогна на Apple да задмине Microsoft и да се превърне в технологичната компания с най-голяма пазарна капитализация в света.

Инцидентът е добре дошъл за конкурентни компании като Dell и Hewlett-Packard, които се опитват да стъпят в същата пазарна ниша.

Специализираният сайт Gawker, който пръв публикува информация за пропуските в сигурността, съобщи, че е научил за проблема от хакерска група.

Според информацията, публикувана в Gawker, засегнатите потребители са повече от 100 хил. По-рано тази седмица от Gawker съобщиха, че са получили списък с електронните пощи на знаменитости от шоу бизнеса, политици и топ мениджъри на американски корпорации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
FBI не може да си опази съгражданите и не това цели. Цели продължаване собственото си съществуване, главно и основно. Те се "борят" с престъпността, за да им се плаща - плащат им за "борбата", не за ефекта. И не само на тях - при нас също имаме подобна структура.- Ехооо, здравейте, господа приятелиии!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още