IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford ще инвестира 450 млн. долара в нов завод в Тайланд

Основната част от продукцията на завода ще е предназначена за износ

13:57 | 24.06.10 г.
Ford ще инвестира 450 млн. долара в нов завод в Тайланд

Автомобилната компания Ford Motor Co планира да инвестира 450 млн. долара в изграждането на производствена база в Тайланд, съобщи Ройтерс.

Основната част от продукцията на новия завод ще е предназначена за износ, което е част от експанзията на компанията в Азиатско-тихоокеанския регион.

В завода в източната провинция Районг ще се произвеждат леки автомобили Ford Focus от 2012 г., но ще се заложи възможност в бъдеще производството да се диверсифицира, съобщават от компанията.

„Инвестицията подчертава дългосрочния ни ангажимент към Тайланд и ролята му като глобален производствен и експортен център за Ford“, коментира Джо Хинрих, президент на компанията за Азиатско-тихоокеанския регион и Африка.

Заводът с площ 750 хил. кв. м ще има първоначален капацитет от 150 хил. единици на година, а до 85% от производството ще е предназначено за пазари извън Тайланд.

Ford планира да купува компоненти местно производство на обща стойност до 800 млн. долара на година и заводът има потенциала да осигури до 11 хил. нови работни места, посочват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още