IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси на червено въпреки добрите данни за потреблението

На положителна територия се търгуваха цигарените компании благодарение на спечелено дело

23:13 | 28.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси на червено въпреки добрите данни за потреблението

Щатските акции не успяха да задържат ръста си от по-голямата част от сесията и приключиха търговията на негативна територия.

Положителните настроения на инвеститорите през деня се дължаха на по-добрите от очакваното данни за потребителските разходи в САЩ, както и на повишението при производителите на цигари и телефонните компании, пише Bloomberg.

Акциите на Altria Group и Reynolds American се наредиха сред печелившите, след като Върховният съд на САЩ отхвърли иск на стойност 280 млрд. долара на правосъдното министерство срещу цигарените компании.

Ръстът при телефонните компании пък дойде от предложението на президента Барак Обама да бъдат увеличени почти два пъти честотите за смартфони, интернет връзка през лаптоп и други безжични устройства.

На обратния полюс бяха енергийните компании вследствие на спада на цената на петрола.

Индексът S&P 500 загуби 0,2 на сто до 1075 пункта, Dow Jones Industrial Average падна с 0,05 на сто до 10 139 пункта, а Nasdaq Composite – с 0,13% до 2221 пункта.

Потребителските разходи са нараснали с 0,2 на сто през май, след като през април почти не отчетоха промяна. Доходите на домакинствата пък са се увеличили с 0,4 на сто.

Положително на търговията по-рано през деня се отрази и споразумението на лидерите на страните от Г-20 от уикенда, които се ангажираха да поддържат възстановяването на икономиките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още