IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скъпият газ води до нови съкращения в „Радомир метал индъстрийз“

Първоначално ще бъдат освободени 20 души, персоналът ще премине на 4-часов работен ден

08:55 | 05.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Скъпият газ води до нови съкращения в „Радомир метал индъстрийз“

Нови съкращения започват през тази седмица в „Радомир метал индъстрийз“, съобщи изпълнителният директор на предприятието Людмил Александров. Мярката се предприема като компенсация на по-високата цена на природния газ.

Първоначално ще бъдат освободени 20 души, персоналът ще премине на 4-часов работен ден.

„При предишното съкращение достигнахме технологичния минимум от хора. Всяко по-нататъшно намаляване на работна сила може да доведе до разкъсване на технологичните връзки“, коментира Александров, цитиран от БТА. Затова ще се търсят варианти за ползване на неплатени отпуски или преминаване на минимална работна заплата, смята председателят на Надзорния съвет Пламен Бонев.

В основните цехове над 60 на сто от персонала е освободен. Заводът работи с натоварване под 20%. Над 90 на сто от продукцията му е предназначена за износ и в момента поръчки изобщо не влизат, твърди Александров.

Изделията са с дълъг цикъл на производство - от шест месеца до една година. „Поставени сме в невъзможност да оферираме цени на нашите клиенти при непрекъснато променящите се на три месеца цени на газа“, казват от ръководството на радомирското предприятие.

От дружеството настояват за пълна прозрачност при формиране на цената на синьото гориво, въвеждане на преференциални цени на тока за индустрията, също и предоставяне на държавни поръчки като компенсация за поскъпването на газа.

„Радомир метал индъстрийз“ е сред големите консуматори на газ в страната. Днес предприятието ще бъде посетено от министър Трайчо Трайков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Доброволец
преди 13 години
Нашия-шо няма пълна прозрачност за това колко директора и дирекции имаш в това гнездо-развъдник за началници и администратори от най-висок клас!!! Говори се че средната заплата в завода ти г-н Бонев на най-скъпо платените ти 5 шефа надминава 15 хилядарки.. А да ми живеят смотаняците които са останали.Слагай ги ако щеш не на минимална-ами и да ти плащат загдето ти работят-па тая си е.Не разбра ли че това са жълти стотинки на фона на онова което окрадоха за последните 20 месеца "талантливите ти мениджъри с техните килийни тапии за инженери. Тях същите като затвориш заводчето си ги насочи да отиват в някой цирк. Такива клоуни които да продължават да ти лижат толко умело *** трябва да се съхранят-кой знае каква нова далавера ше захванеш след поредната ликвидация! Най-напред Плама сетне Радомир Метал Индъстрийз.. Коя ще е следващата мишена за разграбване!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още