IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис наемите в Ситито с рекорден ръст заради недостиг на нови площи

Въпреки това обаче наемите остават с около една четвърт под пиковите си нива от 2007 г.

17:16 | 12.07.10 г.
Офис наемите в Ситито с рекорден ръст заради недостиг на нови площи

Наемите на първокласните офиси в главния финансов район на Лондон – Ситито, са се повишили с близо една четвърт през първото полугодие заради недостиг на нови сгради. Това е най-силният ръст за шестмесечен период, откакто се следят данните, съобщават от местната консултантска компания NB Real Estate, цитирани от Bloomberg.

Средният наем за първокласен офис в Ситито се е покачил с 11,6% до 53 паунда на кв. фут (около 570 паунда на кв. метър) през второто тримесечие спрямо предходните три месеца, сочат данните на компанията. Ръстът идва след повишение от 11,8% за предходното тримесечие.

Въпреки това обаче наемите остават с около една четвърт под пиковите си нива от 2007 г.

Наемите в Ситито растат, тъй като компаниите се конкурират за качествени офиси. Повечето нови проекти бяха замразени заради кризата и през следващата година на пазара се очаква да излязат едва две първокласни сгради.

“Недостигът на нови площи ще става по-остър през следващите няколко години“, коментират от компанията. “Наемателите вече водят война в наддаването.”

Офис наемите в Канари Уорф, другият финансов район на британската столица, са се повишили с една трета от началото на годината до 40 паунда на кв. фут (430 паунда/кв. м), сочат още данните.

Надеждна информация за наемите в Ситито се води от 1988 г., според съобщението на компанията.

Миналата седмица от друга консултантска компания - Cushman & Wakefield, прогнозираха, че наемите на първокласни площи ще нараснат с над 50% в Уест Енд и с около 33% в Ситито до края на 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още