IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователят Aon купува HR-компанията Hewitt за 4,9 млрд. долара

Сделката ще осигури на Aon солидни позиции в консултантския бизнес в областта на човешките ресурси и възнаграждението на персонала

18:16 | 12.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Застрахователят Aon купува HR-компанията Hewitt за 4,9 млрд. долара

Най-големият застрахователен брокер в света Aon Corp обяви, че ще придобие компанията за човешки ресурси Hewitt Associates Inc.

Стойността на сделката се оценява на 4,9 млрд. долара в кеш и акции и цели да подсили консултантският бизнес на Aon, съобщава Ройтерс.

Aon предлага 50 долара за акция от Hewitt – с 41% над цената, на която затвориха акциите на компанията в петък.

Сделката ще осигури на Aon солидни позиции в консултантския бизнес в областта на човешките ресурси и възнаграждението на персонала, и ще й позволи да се мери с MNC.N Mercer - консултантското звено на конкурента й в застраховането Marsh and McLennan.

Aon планира да интегрира Hewitt в съществуващия си консултантски и аутсорсинг бизнес. Компанията очаква да спести от сделката около 355 млн. долара разходи през 2013, главно от съкратените бек-офис операции.

Очаква се годишните приходи на новото поделение, което ще се казва Aon Hewitt, да бъдат в размер на 4,3 млрд. долара. Поделението ще бъде оглавено от сегашния главен изпълнителен директор на Hewitt Ръс Фрейдин.

Сделката ще бъде втората значима в консултантския бранш в рамките на една година, след сливането на Towers Perrin и Watson Wyatt на стойност 3,5 млрд. долара, което създаде най-големия консултант по човешки ресурси в света.

Aon очаква да финансира сделката чрез 1,5 млрд. долара мостово финансиране и 1 млрд. долара банков заем.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още