IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's отбеляза 12% ръст на печалбата заради скок в продажбите

Нетната печалба на най-голямата верига заведения за бързо хранене в света скочи до 1,23 млрд. долара

17:09 | 23.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
McDonald's отбеляза 12% ръст на печалбата заради скок в продажбите

Най-голямата верига заведения за бързо хранене в света McDonald's отчете 12 % ръст на печалбата през второто тримесечие на тази година заради скок в продажбите, който е най-осезателен при замразените й напитки.

Нетната печалба на базираната в Илинойс компания се увеличава до 1,23 млрд. долара, или 1,13 долара на акция, за трите месеца до 30 юни, пише Bloomberg. Преди година печалната е била в размер на 1,09 млрд. долара, или 98 цента на акция.

Финансовите й резултати се оказаха близо до очакванията на пазарните анализатори за печалба от 1,12 долара на акция.

Продажбите са нараснали с 5,3% на годишна база до 5,95 млрд. долара. Най-много се увеличават тези на замразени напитки, отчасти заради високите температури в САЩ през второто тримесечие.

Продажбите на заведенията на McDonald's, които са били отворени поне една година, скачат с 4,8% на годишна база през разглежданото тримесечие. Най-силен ръст от 5,2% е отчетен в Европа, следвана от 4,6% ръст за Азия и Близкия Изток и 3,7% за САЩ.

Акциите на McDonald's поевтиняват с 1,9% до 70,11 долара в началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса. Те са поскъпнали с 14% от началото на тази година спрямо спад от 1,3% за индекса Dow Jones Industrial Average, в който компанията участва от 1985 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още