IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските индекси се движат нагоре за трета поредна сесия

Акциите на Yahoo Japan се повишиха с 1,2% на борсата в Токио след новината, че компанията ще си сътрудничи с Google в бизнеса с онлайн търсенето

12:29 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Азиатските индекси се движат нагоре за трета поредна сесия

Фондовите пазари в азиатския и тихоокеанския регион запазиха положителната инерция от предишните две сесии и се повишиха за трети пореден ден, оставяйки регионалния индекс MSCI Asia Pacific на най-високото му ниво за последния месец. 

Повишенията на индексите в САЩ и добрите финансови резултати за изминалото тримесечие на редица компании в региона подкрепиха борсовия оптимизъм на инвеститорите и днес.

Сред най-печелившите се наредиха банките заради смекчените правила за регулиране на капиталовата адекватност на банките, които бяха оповестени от Базелския комитет. Той бе натоварен от лидерите на Г-20 да състави нови правила за регулация във финансовия сектор заради тежките последици от финансовата криза.

MSCI Asia Pacific, който покрива фондовите борси в десет азиатски страни, Австралия и Нова Зеландия, се повишава с 0,4% до 118,49 пункта. След последните три печеливши сесии той се намира с 8,2% под своята най-висока точка за тази година, която отбеляза на 15 април, пише Bloomberg.

На борсата в Австралия S&P/ASX 200 нарасна с 0,3% до 4 497,40 пункта, след като индексът на водещите индикатори показа, че австралийската икономика ще продължава да расте през втората половина на тази година. Той се повиши за трети пореден месец през май, нараствайки с 0,3% спрямо април.

В Хонконг Hang Seng добави 0,6% до 20 973,39 пункта в очакване на аукциона на правителствена земя, който ще се проведе през тази седмица.

Широкият китайски борсов индекс Shanghai Composite обаче се понижи с 0,5% до 2 575,37 пункта, воден от банките заради притеснения, че те няма да успеят да си върнат повече от 20% от заемите за финансиране на регионални инфраструктурни проекти, отпуснати на местните власти в Китай.

На борсата в Сингапур Straits Times нараства с 0,6% до 2 985,52 пункта. Акциите на втората по големина авиокомпания по пазарна капитализация в света Singapore Air поскъпнаха с 1,8%, след като обяви нетна печалба от 186 млн. долара за изминалото тримесечие, надминавайки прогнозите на анализатори.

Nikkei 225 също финишира на отрицателна територия, но с минимална загуба от 0,1% до 9 496,85 пункта. Акциите на Yahoo Japan се повишиха с 1,2% на борсата в Токио след новината, че компанията може да си сътрудничи с Google в бизнеса с онлайн търсенето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още