IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките от Wall Street може да прибегнат до съкращения на трейдъри

Икономическата несигурност по света и широките пазарни движения напоследък са причина за слабата активност на финансовите пазари през юли

11:34 | 05.08.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Банките от Wall Street може да прибегнат до съкращения на трейдъри

Американските банки, които оперират на Wall Street, се подготвят за спад на приходите си от посредничество на финансовите пазари през настоящата година, след като третото тримесечие започна лошо за тях.

Икономическата несигурност по света и проблемите с държавните дългове в Европа доведоха до спад на пазарната активност през юли, обобщава Financial Times.

Ръководители на банки споделят, че обемите и печалбите през изминалия месец са били дори под тези през вялото второ тримесечие, като хедж фондовете са били особено предпазливи в отварянето на големи позиции в акции и дълг.

Търговията се бе пооживила след излизането на резултатите от стрес тестовете на европейските банки, но задълбочаващите се страхове за окончателен край на бума в търговията (подпомогнал печалбите на финансовите институции след финансовата криза) кара някои банки да обмислят съкращаването на трейдъри.

По думите на висш банкер юли е бил много лош месец за търговия. „Ако през август и септември не настъпи сериозно подобрение, банките ще бъдат принудени да съкратят работни места“, е казал той.

Свиването на печалбите от търговия на финансовите пазари подчертава нарастващото значение на търговското и потребителското банкиране, които се подобряват успоредно с икономиката.

Ръководителите на Wall Street и анализаторите отдават лошите резултати през юли както на пасивността на инвеститорите, така и на ожесточената конкуренция между самите банки.

Поради слабата активност през месеца много банки не постигнаха заложените си цели за приходи от финансово посредничество както при облигациите и валутите – сериозен източник на печалби напоследък, така и при акциите.

„Обемите на търговия през юли при повечето класове активи спаднаха до най-ниските си нива от началото на годината“, отбелязва Ричард Рипето, анализатор в Sandler O’Neill & Partners.

„Макар, че исторически активността може да започне да намалява през юли, е необичайно да се види такъв повсеместен спад в обемите по време на отчетен сезон“, казва той.

„Много от спада в обемите на търговия се дължи на широките движения на пазарите през последните месеци“, смята Джон Брейди, първи вицепрезидент на MF Global.

Дребните инвеститори също странят от финансовите пазари. Щатските взаимни фондове в акции отбелязаха 12 поредни седмици на нетни тегления на обща стойност 40,7 млрд. долара, според данни на Investment Company Institute.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Тежък за инвеститорите, прелестен за спекулантите.Май си нямаш и идея какви са ролите - и защо "***" са необходимост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Тежък период за спекулантите. И по-тежко ще става, но така и трябва - светът няма нужда от техните "услуги". Колкото по-малко ***, толкова по-добре!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още