IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се повишиха поради добри очаквания за потреблението

Най-печеливши бяха секторите на производителите на луксозни стоки търговските вериги, а най-сериозни загуби понесоха енергийните компании

23:30 | 18.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се повишиха поради добри очаквания за потреблението

Щатските индекси изтриха сутришните загуби и затвориха в сряда на зелена територия след като големи търговски вериги дадоха сигнал, че ще успеят да посрещнат очакванията на пазара до края на годината, пише MarketWatch.

“Хубави неща обикновено се случват с евтините акции, а сега има доста от тях”, казва Джефри Саут, главен инвестиционен стратег на Raymond James.

Dow Jones спечели 0,09% до 10416 пункта, като най-добре се представи веригата за битови стоки и вътрешно обзавеждане Home Depot Inc., която спечели над 2%. 25 от 30-те компонента на Dow се повишиха.

Home Depot беше и най-добре представилата се компания във вторник, след като обяви печалби които подхраниха надеждите, че потреблението в САЩ може да не е толкова слабо колкото се опасяваха анализаторите.

Днешният ръст на Dow следва първата проява на ентусиазъм от страна на инвеститорите за последните две седмици, когато във вторник индексът се повиши с повече от 100 пункта след публикуването на оптимистичните резултати на Home Depot и Wal-Mart Stores Inc.

„Акциите на Wal-Mart под 50 долара са евтини”, посочват анализатори. Акциите на компанията през последните седмици се търгуват около 50 долара, след като  в края на юни и началото на юли бяха под това ниво.

С края на сезона на финансовите отчети, инвеститори откриват познат пазарен модел. „Наблюдавахме вече традиционното покачване на индексите през сезона на финансовите отчети и то е към своя край”, казва Дан Алпърт, партньор в Westwood Capital. „Всички се радват за известно време на добрите резултати на компаниите, които в някои случай просто отразяват силно занижени прогнози и след това отново се фокусират върху макроикономическите данни, които всъщност не изглеждат толкова добре”, допълва той.

Нефтеният гигант Exxon Mobil Corp. изгуби около 1%, след като петролната компания Kosmos Energy обяви, че се отказва от сделката за продажба на своя дял от нефтено находище в Гана на Exxon, поради силна опозиция в страната.

S&P 500 се повиши с 0,15% до 1094 пункта, като най-печеливш беше секторът на производителите на луксозни стоки, а най-сериозни загуби понесоха енергийните компании.

Nasdaq Composite Index се повиши с 0,28% до 2216 пункта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още