IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дълговете по кредитни карти на американците продължават да се топят

Задълженията по кредитни карти са намалели с 13% през второто тримесечие и са на най-ниското си ниво от 8 години

12:04 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Дълговете по кредитни карти на американците продължават да се топят

Американците стават все по-пестеливи и се стремят да обслужват навреме задълженията си заради неясната икономическа ситуация. Това се вижда от данните за дълговете по кредитни карти в САЩ, които са се стопили с цели 13 на сто през второто тримесечие на годишна база.

Средното ниво на задълженията по банкови кредитни карти се е свило до 4951 долара през второто тримесечие, което е с цели 13% под средния дълг от 5719 долара, измерен година по-рано, съобщава АР, позовавайки се на данни на TransUnion.

Компанията за обработка на данни съобщава, че второто тримесечие на тази година е първото за последните осем години, през което средните дългове са под 5000 долара.

Освен намаляването на задълженията се наблюдава и спад при забавянията. Делът на картодържателите, изостанали с 90 или повече дни от плащането си, се е свил до 0,92 на сто. През второто тримесечие на миналата година той е бил 1,17 на сто.

Падането на просрочените задължения под 1 на сто е първо от второто тримесечие на 2007 година, когато започна рецесията в САЩ. Прогнозите са, че това ниво ще се запази до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още