IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от продажби на Авто Юнион растат с 46% през второто тримесечие

За полугодието приходите от продажби растат със 61% на годишна база, но е отчетена нетна загуба в размер на 3 млн. лв.

12:50 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите от продажби на Авто Юнион растат с 46% през второто тримесечие

Приходите от продажби на Авто Юнион Груп ЕАД през второто тримесечие на 2010 се увеличават с 46% на годишна база до 29 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

За тримесечието дъщерното дружество на Еврохолд България отчита нетна загуба в размер на 717 хил. лв., при печалба от близо 4 млн. лв. преди година.

Резултатът за второто тримесечие на 2009 обаче е силно повлиян от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти на стойност 4,45 млн. лв.

През първото тримесечие на 2010 продажбите на Авто Юнион Груп нараснаха с 84% на годишна база до 22,1 млн. лв., но загубата достигна 2,3 млн. лв. при само 54 хил. лв. година по-рано.

За полугодието приходите от продажби растат със 61% на годишна база до 51,1 млн. лв., а нетната загуба възлиза на 3 млн. лв. при печалба от 3,9 млн. лв. през първата половина на 2009 (загуба от 550 хил. лв. без ефекта от положителните разлики).

Пазарният дял на компанията през първите шест месеца на 2010 достигна 13% при 10,5% преди година.

Основни движещи сили за възстановяването на пазара на автомобили са високите ценови отстъпки и по-лесният достъп до лизингово финансиране на клиентите, но фактор на стабилност за растежа през следващите месеци ще бъде увеличеното потребителско търсене основно от страна на корпоративните клиенти.

Очакванията са периодът до края на годината да компенсира ниските продажби от началото и изоставането на пазара да бъде сведено до около 20% средно за 2010, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.
 

Свързани компании:

Астерион България АД -облигации(8AVA)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още