IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските акции се повишиха в трета поредна сесия

Компаниите за търговия на дребно подкрепиха пазара след по-добри от очакваните продажби през август

23:39 | 02.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските акции се повишиха в трета поредна сесия

Американските акции се повишиха в трета поредна сесия, в навечерието на петъчните данни за заетостта през август, които ще дадат на инвеститорите по-добра представа за състоянието на икономиката.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones Industrial Average (DJIA) прибави 0,5% до ниво от 10 320 пункта, S&P 500 се повиши с 0,9% до 1 090 пункта, а NASDAQ нарасна с 1,1% до 2 200 пункта.

Компаниите за търговия на дребно подкрепиха пазара в днешната сесия, след като много от тях обявиха по-добри от очакваните продажби през август, благодарение на отстъпките в навечерието на новата учебна година.

Икономическите данни от днес показаха още, че броят на предварителните договори за покупката на жилища се е увеличил неочаквано с 5,2% на месечна база през юли, докато новите молби за помощи при безработица са намалели със 6 хил., при очакван спад от 9 хил. според проучване на Ройтерс.

Днес стана ясно също, че производителността на американската икономика намалява повече от очакваното с 1,8% през второто тримесечие на годината – най-големият спад от третото тримесечие на 2006 насам.

Поредицата от икономически данни за САЩ завърши с индекса на новите фабрични поръчки, който се повиши минимално с 0,1% на месечна база през юли, след като намаляваше по време на предишните два месеца. Икономистите обаче очакваха по-силен скок от 0,4%.

Еврото поскъпва с 0,2% до 1,2824 долара, златото се повишава с 0,4% до 1 253 долара за унция, а петролът нараства с 1,4% до 74,95 долара за барел.

Доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се покачва с 0,05 процентни пункта до 2,63%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още