IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

22% безработица в Китай

Според официални данни на правителството в Пекин едва 780 милиона души в Китай имат работа

19:40 | 10.09.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
22% безработица в Китай

С над един милиард трудещи се в Китай, най-гъсто населената страна в света е изправена пред гигантски проблем с безработицата, която засяга близо 22 на сто от трудоспособното население, обяви днес правителството, съобщават световните агенции.

Според тези официални данни едва 780 милиона души в Китай имат работа .

"Китай е изправен пред големи предизвикателства в заетостта днес и в предвидимото бъдеще", заяви говорител на министерството на трудовите ресурси и социалните грижи пред журналисти.

"Днес близо 100 милиона селскостопански работници нямат поминък и те трябва да бъдат пренасочени (към работни позиции в градовете)", допълва говорителят на министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
абитуриент
преди 13 години
ти български не можеш ли да пишеш.....?????!!!!!!!.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
Dror
преди 13 години
Това е много странно - повечето статии които съм чел по въпроса казват че миграцията на селското население към градовете е почти приключило в Китай и че трябва да се очаква поскапване на работната ръкачудя се от къде е тази статияосвен французите никoй не нарича Беижинг - Pekingфранцузите като цяло са доста жалък пример за подражание, така че не виждам защо Българите трябва да използват френския прякор на Беижинг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Оппааа, ето го и началото на W-то !Но, да се молим за тях, тези хора държат цените на китайската продукция на възможно най-ниското ниво, за който внася. Да му мислим ние, износителети за Китай .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още