IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оставката на изпълнителния директор на Nokia повлече промени в ръководството

Анси Ваньоки, изпълнителен директор, отговарящ за смартфоните и услугите на Nokia, е подал оставка

14:52 | 13.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Оставката на изпълнителния директор на Nokia повлече промени в ръководството

Анси Ваньоки, изпълнителен директор, отговарящ за смартфоните и услугите на Nokia, е подал оставка заради назначаването на външния за компанията Стивън Илъп за главен изпълнителен директор, предаде Ройтерс.

Ваньоки, който работи в Nokia от 1991 г. и е ръководител на звеното за мобилни решения от 2008, е дал шестмесечно предизвестие за напускане и ще продължи да изпълнява сегашните си задачи за този период, са посочили от Nokia.

Той беше сочен като най-вероятният вътрешен за компанията кандидат за заместник на изпълнителния директор Оли-Пека Каласвуо, който ще заема поста до 21 септември.

От британската компания за проучвания в телекомуникационния сектор CCS Insight отбелязват, че с двете оставки се слага край на една ера за Nokia, като те може да сигнализират за още промени в ръководството.

В петък председателят на Nokia Йорма Олила, който е превел компанията през трансформацията й от производител на гумени ботуши през телевизионен конгломерат до гигант в мобилния сектор през 90-те години на миналия век, също обяви, че ще се оттегли, след като помогне за промените в мениджмънта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още