IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП продава подземен гараж и 5 луксозни жилища в Банско

Имотите се намират във ваканционните селища „Сидер лодж 1” и „Сидер лодж 2” в местността „Грамадето” на Банско

14:05 | 15.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
НАП продава подземен гараж и 5 луксозни жилища в Банско

Сауна, фитнес, кафе, подземен гараж, три апартамента и две ателиета продава Националната агенция за приходите (НАП) Бургас в Банско. Имотите са придобити от несебърска строителна фирма, която има задължения от над 2 млн. лв. към бюджета, се посочва в съобщението на НАП.

Имотите се намират във ваканционните селища „Сидер лодж 1” и „Сидер лодж 2” в местността „Грамадето” на Банско.

Трите апартамента са от 55 до 98 кв. м, като началната им тръжна цена варира от 57 528 лв. до 101 824 лв. Двете ателиета са 57,37 кв. м и 41,28 кв. м с първоначална оценка съответно 59 704 лв. и 42 883 лв. Подземният гараж, който се намира в „Сидер лодж” 2, е с разгърната застроена площ от 557,83 кв. м и началната му цена е 94 352 лв.

Кандидат купувачите могат да огледат имотите до 20 септември, като предложенията на желаещите да се включат в наддаването се подават също до тази дата в сградата на НАП в Бургас.

За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена. Кои ще са новите собственици на обявените за продажба имоти ще стане ясно на 27 септември, когато ще бъдат разгледани всички постъпили предложения.

В същото време НАП Пловдив обяви продажба на БМВ Х5, произведено през 2002 г., с начална тръжна цена 25 хил. лв., като за да участват в наддаването кандидатите трябва да преведат депозит от 5000 лв. Колата се намира в склада на НАП в Пловдив и може да се оглежда до 21 септември. Автомобилът е конфискуван заради опит за трафик на хора от Турция.

От началото на тази година, след като Агенцията за държавни вземания (АДВ) стана част от Националната агенция за приходите, данъчните инспектори могат не само да запорират движимото и недвижимо имущество на некоректните данъкоплатци, но и да го продадат на търг, припомнят от НАП.

Постъпленията от продажба на активи, конфискувани стоки, глоби на КАТ и други за осемте месеца на годината са над 80 млн. лв., което е с над 20 млн. лв. повече, отколкото събраните през цялата 2009 г., посочи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
jamiemirror
преди 13 години
Тия цени са над пазарните, НАП да си намерят оценители които познават друг метод освен ГТП (Гледа в Тавана и Пише) ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още