IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват 85% ръст на фиксирания широколентов достъп у нас до 2019 г.

За същия период нивото на проникване на IP телевизията може да достигне 32%

15:06 | 15.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Очакват 85% ръст на фиксирания широколентов достъп у нас до 2019 г.

Според разчетите на Мтел ръстът на фиксирания броудбанд (широколентов достъп до интернет) в България до 2019 г. може да бъде 85%, съобщи главният изпълнителен директор на Мобител Андреас Майерхофер пред журналисти по време на отбелязването днес на 15-годишнината на компанията у нас.

От компанията прогнозираха също увеличение на абонатите на комбинирани услуги до 2 млн. през 2019 г., като дотогава нивото на проникване на IP телевизията у нас може да достигне 32%.

От ръководството на компанията посочиха, че през следващите години ще се фокусират върху развитие на броудбанд магистрали в страната и предоставяне на комбинирани услуги с високо качество. „Фиброоптиката е основната технология, която ще развиваме, следвана от мобилните услуги, и те могат перфектно да се комбинират“, отбеляза Майерхофер.

По последни данни на Мобилтел към август тази година клиентите на компанията са достигнали 5,2 млн. На ден компанията обслужва средно около 23 хил. клиенти чрез кол център, а за осемте месеца на годината трафикът й е 4,15 млрд. минути. Компанията има към момента 186 магазина в страната.

По време на днешната пресконференция беше обявено и предстоящото придобиване от страна на австрийския собственик на Мтел Telekom Austria AG на кабелните оператори Мегалан и Спектрум Нет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mrvip
преди 13 години
Ясно, журналистическото бъркане на хиляди, милиони, милиарди върви с пълна сила и при телефонните разговори. Ако разговорите са наистина само 23000 на ден, то средната им продължителност трябва да е 752 минути на разговор, за да направят 4.15 млрд. минути за 8 месеца. Common sense anyone?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още