IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сорос: Златото може и да расте, но в днешно време няма сигурни залози

Инвеститорът е изказал одобрението си за интервенцията на Япония на валутния пазар с цел сваляне цената на йената

19:17 | 15.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сорос: Златото може и да расте, но в днешно време няма сигурни залози

Цените на златото вероятно ще продължат да растат след достигнатия тази седмица рекорд, но на пазара в днешно време няма сигурни залози, предупреди милиардерът инвеститор Джордж Сорос в интервю за Ройтерс.

"Златото е всъщност единственият бичи пазар в момента. Едва вчера постави нов рекорд. При сегашните обстоятелства това може да продължи", посочва Сорос.

"Ще бъде много интересно да се види дали ще има спад през следващите няколко седмици, тъй като (...) всичко, което поставя нови рекорди, почти незабавно след това обръща тенденцията", коментира инвеститорът.

Суровината обаче със сигурност не е безопасна инвестиция и поскъпването й няма да продължи вечно, предупреждава Сорос. „Това е период на голяма несигурност, така че нищо не е безопасно“.

Сорос е коментирал също така, че не вижда никакви признаци за връщане на САЩ към силен растеж. "Ако трябва да обобщя с една дума, бих казал: “абсурд“. Може да изпадне (щатската икономика) в двойна рецесия или не, но ще се забавя."

Инвеститорът е изказал одобрението си за интервенцията на Япония на валутния пазар в сряда с цел сваляне цената на йената, тъй като силната йена вреди на икономиката на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още