IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата седмица стартира с нов състав на SOFIX и останалите индекси

Сред важните събития тази седмица са индексите на цените на вноса и износа за второто тримесечие

09:18 | 20.09.10 г.
Новата седмица стартира с нов състав на SOFIX и останалите индекси

Новата седмица стартира с напълно обновен състав на българските борсови индекси. От днес БФБ-София въвежда изменения в структурата на четирите показателя, като най-сериозни са измененията в състава на индекса на сините чипове SOFIX.

В най-стария борсов индекс ще бъдат включени 4 нови дружества, а други 9 ще изгубят мястото си в показателя. Новите компоненти на BG40 са 6, а в BGTR30 попадат 5 нови компании. В имотния индекс BGREIT пък влизат 2 нови компании.

Всички промени на борсовите индекси може да видите тук. Информация за търговията с новите емисии в реално време може да наблюдавате тук.

Работната седмица започва с насроченото за днес, понеделник, Общо събрание на акционерите във Формопласт АД, гр. Кърджали. Основен акционер в дружеството вече е Пластхим-Т АД, след като Еврохолд България АД продаде 51% от акциите в компанията.

Една от точките в дневния ред е промяна в органите на управление.

Във вторник (21 септември) БНБ ще обяви рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за август 2010 г.

В сряда (22 септември) ще се проведе Общо събрание на акционерите на Крепежни изделия АД.

В четвъртък (23 септември) НСИ ще обяви ревизия на брутния национален доход (БНД) за 2008 г. по пазарни цени.

В петък (24 септември) националната статистика ще публикува индекси на цените на износа и вноса по предварителни данни за второто тримесечие на 2010 г. За същия ден е насрочено Общо събрание на акционерите в Парк АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още