IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запорираха имущество на депутата от ДПС Гюнай Сефер за над 2 млн. лв.

Срещу депутата ще има и друг иск на стойност 8,5 млн. лева, съобщи председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност

14:36 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Запорираха имущество на депутата от ДПС Гюнай Сефер за над 2 млн. лв.

Силистренският окръжен съд наложи запор на имущество на депутата от ДПС Гюнай Сефер в размер на близо 2,3 млн. лева. Това съобщи председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев, цитиран от БТА.

Запорът на имуществото на Сефер е вследствие на иск на комисията срещу него.

Кушлев заяви, че срещу Гюнай Сефер ще има и друг иск на обща стойност 8,5 млн. лева.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, в бъдеще ще може да запорира и имущество на осъдени в чужбина. Сумата, на която е оценено то, ще се разделя на по 50 процента между България и държавата, в която имуществото се намира, коментира още Кушлев.

Днес Кушлев и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписаха в МВР споразумение за сътрудничество между МВР и комисията. Цветанов посочи, че споразумението е във връзка с използването на защитената връзка на Европол - SIENA за обмен на информация между службите, за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност на територията на държавите членки на Европейския съюз.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още