IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До юли 2012 г. въвеждат нови 100 електронни административни услуги

В бюджета за 2011 г. са заложени около 7 млн. лв. специално за „електронно управление”

08:05 | 04.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
До юли 2012 г. въвеждат нови 100 електронни административни услуги

Предвижда се до средата на 2012 г. да бъдат въведени нови 100 електронни административни услуги, които се извършват за граждани и фирми от централната и общинската администрация, съобщи пред журналисти Валери Борисов, директор “Електронно управление” в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Това ще стане чрез финансиране по проект по оперативна програма (ОП) “Администретивен капацитет”, чието изпълнение стратира сега с определяне кои точно да бъдат новите услуги.

Освен това до края на 2011 г. се предвижда да бъде осъвременен порталът за електронно управление.

На въпрос на Investor.bg Валери Борисов отговори, че в бюджета за 2011 г., който предстои да се разглежда от парламента, са заложени около 7 млн. лв. специално за „електронно управление”, като обаче около 5 млн. лв. от тях са за разплащания по сключени договори с фирми за 2009 г. и 2010 г.

Валери Борисов допълни, че през предходните няколко години в държавния бюджет е имало специално заложени средства за развитие на елекстронно правителство, докато за тази година няма такива и по това „перо” са ползвани малко средство от тези на министерството.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mapto
преди 13 години
Такива планове не могат да вдъхват доверие с настоящия подход на възлагане на обществени поръчки. По-конкретни аргументи за това могат да бъдат видяни в позицията на БАИТ за закона за обществените поръчки:http://***.mypr.bg/news/others/Pozitsiya-na-BAIT-otnosno-promenite-na-ZOP-glasuvani-ot-Narodnoto-sabranie-na-24062010-g-77/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още