IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажба в Бевърли Хилс – $500 млн. през 2007, $148 млн. през 2010

Сделките с имот в Бевърли Хилс шокираха дори ветерани на пазара и въвлякоха няколко големи играчи – от мексиканския милиардер Карлос Слим до британските предприемачи братята Кенди

17:54 | 06.10.10 г.
Продажба в Бевърли Хилс – $500 млн. през 2007, $148 млн. през 2010

Забележителен имот в Бевърли Хилс, закупен от британски предприемачи за 500 млн. долара през 2007 г., беше продаден в понеделник на азиатски инвеститори за 148 млн. долара, съобщи Wall Street Journal. 

Купувач на имота с площ 8 акра (над 32 дка) е компанията за дялови инвестиции от Хонконг Joint Treasure International Ltd., която планира да построи върху него луксозни апартаменти.

„Това е несравним терен, няма втори като него и смятаме да построим проект с луксозни жилища“, казва Даниел Ю, старши съветник на Joint Treasure.

Сделката е поредният епизод от имотна сага, която шокира дори ветерани на пазара и въвлече няколко големи играчи – от мексиканския милиардер Карлос Слим до британските предприемачи братята Кенди.

Имотът, известен като 9900 Wilshire, се намира на главно кръстовище в Бевърли Хилс и в съседство до хотел Beverly Hilton. Имал е и по-добри дни. Върху терена навремето се е намирал универсалният магазин Robinson’s повече от пет десетилетия. Магазинът е затворен през 2006 г., след като Robinson’s е купен от May Company.

Теренът е купен от New Pacific Realty за 33,5 млн. долара през 2004 г. и след това е продаден на Никълъс и Крисчън Кенди три години по-късно за 500 млн. долара. Братята са планирали да превърнат имота в комплекс от луксозни апартаменти, но са просрочили заема си. Тази година имотът е бил принудително отнет от основния им кредитор Banco Inbursa на Карлос Слим. Joint Treasure са купили имота на търг, проведен от банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още