IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар-Заря ще обсъжда преструктуриране на облигационната си емисия

Довереникът на облигационерите Алианц Банк България свиква Общо събрание, което ще се проведе на 4 ноември

18:00 | 08.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Балканкар-Заря ще обсъжда преструктуриране на облигационната си емисия

В дневния ред на Общото събрание на облигационерите на Балканкар-Заря АД, насрочено за 4 ноември 2010, е включена точка за промяна на параметрите на емисията, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.
 
На Общото събрание облигационерите ще бъдат запознати с доклад за състоянието на емитента и изпълнение на ангажиментите му, съгласно условията на облигационната емисия, както и изпълнение на поетите от емитента задължения, съгласно решението на Общото събрание на облигационерите, проведено на 13.07.2010, във връзка с функциите на Алианц Банк България АД като довереник на облигационерите, се казва в уведомлението.

Петгодишната емисия в размер на 5,5 млн. евро бе издадена на 22 юни 2007 и носи лихва от 7,25%, платима на всеки шест месеца.

В края на 2009 емисията бе удължена с още една година до 22 юни 2013, след като мажоритарният собственик на Балканкар-Заря - КВК Инвест АД, стана поръчител по нея.

Номиналът на облигациите е хиляда евро, като последната сделка с тях е от 15 септември на цена 83% от номинала.

Балканкар-Заря е в процес на увеличение на капитала си. Емисията е в размер на 1,322 млн. лв., разпределени в толкова на брой акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени поне половината акции на обща стойност 661 хил. лв.

Набраните средства от увеличението ще се използват за плащания на лихви и главница по облигационната емисия на дружеството.

Увеличението на капитала бе поискано в началото на годината от облигационерите в Балканкар-Заря АД с цел да бъде увеличена надеждността на емисията облигации.

Друго искане на облигационерите беше мажоритарният собственик - КВК Инвест, да стане поръчител по облигационната емисия, и то вече е изпълнено.

По-рано през годината кредитори започнаха производства срещу Балканкар-Заря.

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД облигации(4BUA)

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tiki
преди 13 години
А защо мостовете и пътищата не постъпиха така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още