IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ поеха рязко нагоре след силни данни за промишлеността

Инвеститорите игнорираха новината за спада на личните доходи в началото на днешната борсова сесия

16:23 | 01.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в САЩ поеха рязко нагоре след силни данни за промишлеността

Борсовите индекси в САЩ поеха рязко нагоре в началото на днешната сесия, водени от силни данни за производството на страната. Така инвеститорите игнорираха негативната новина за спад в приходите на потребителите през септември, съобщава АР.

В първите 45 минути на днешната сесия основният индекс на борсата в САЩ Dow Jones се повиши с близо 1,1 на сто до 11 235 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 пък добави 1 на сто до 1 196 пункта.

Така двата индекса продължиха силното представяне от октомври, което бе най-добро за последните няколко години.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, напредва с 0,9 на сто до 2 530 пункта.

Това се дължи на данните за индекса на производствения сектор, разработван от института за управление на доставките. Така нареченият ISM индекс e постигнал стойност от 54 пункта, което е минимален спад спрямо предходния месец.

Стойността му е по-добра от предварителните прогнози, а фактът, че той отново е над 50 пункта, показва, че американската икономика продължава да се разраства.

Като цяло, пазарът се настройва за започващото утре заседание на Федералния резерв на САЩ, на което се очаква да станат ясни подробностите около новия план на правителството за насърчаване на финансовия сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 01.11.10 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още