IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УД Карол: Промяна на БФБ ще има само при ръст на SOFIX над 400 пункта

От управляващото дружество не очакват промяна на негативния краткосрочен тренд на борсата до края на годината

11:43 | 04.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
УД Карол: Промяна на БФБ ще има само при ръст на SOFIX над 400 пункта

Пазарните условия на БФБ ще се променят само, ако видим ръст на SOFIX над 400 пункта, се казва в редовния месечен анализ на УД Карол Капитал Мениджмънт, като от управляващото дружество не очакват промяна на негативния краткосрочен тренд до края на годината.

През ноември ще станем свидетели на консолидация или корекция на силното поскъпване на световните фондови пазари от последните два месеца, но съществен спад до края на годината е малко вероятен, смятат експертите на управляващото дружество.

„Поскъпването на американският фондов пазар започна да показва признаци на загуба на възходяща сила, което прави малко вероятно ноември да бъде силно позитивен месец”, е мнението на Александър Николов, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт.

„Пазарите от Източна Европа към момента показват изоставане от останалите пазари от региона. Технически най-солидно сега стои Русия. Перспективите пред Украйна и Румъния са смесени на този етап, но все още съществуват шансове да станем свидетели на ръст от текущите нива”, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още