IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявяват на търг търговските бази на "Кремиковци" в Марикостиново и Своге

Синдикът на дружеството планира да пусне за продажба и 280 апартамента, наети от работниците

16:13 | 05.11.10 г.
Обявяват на търг търговските бази на "Кремиковци" в Марикостиново и Своге

Търговските бази на "Кремиковци" в Марикостиново и Своге ще се продават чрез търг съответно на 22 и на 23 ноември, съобщи синдикът на комбината Цветан Банков, цитиран от БТА.

Началната цена за цеха в Марикостиново е 387 хил. лева, а на цеха в Своге - 199 хил. лева. Търговете ще са по досегашната схема - първият ще е с тайно наддаване, ако е неуспешен, ще има втори - с явно наддаване с началната цена 80 на сто от оценката.

"Кремиковци" разполага с около 280 апартамента, наети от работниците на дружество, които синдикът планира да пусне за продажба през следващата година, когато се очаква да се стабилизира кредитният пазар, каза още той.

Процедурата за тяхната продажба предвижда, след като им се направи оценка, те да се предложат на наемателя, ако той е бил работник или служител в комбината към 12 юни 2009 г. Това е датата, на която се състоя събранието на кредиторите за приемането на реда и начина за осребряване на имуществото на
"Кремиковци" и методите на оценка.

Наемателят разполага с два месеца, в които да декларира намеренията си. При отказ да купи жилището, то ще се продава по общия ред, каза синдикът.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още