IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двегодишната давност за ползването на отпуск ще важи от тази година

Давността не засяга неизползваните почивни дни, натрупани до края на юли тази година, когато влязоха в сила промените в Кодекса на труда

13:38 | 15.11.10 г. 2
Двегодишната давност за ползването на отпуск ще важи от тази година

Двегодишната давност за ползването на платения отпуск ще важи за отпуските от тази година, давностният срок не е за стари отпуски. Това каза социалният министър Тотю Младенов, цитиран от БТА.

Почивката ще се губи след изтичането на две години от годината, за която се полага.

Давността не засяга неизползваните почивни дни, натрупани до края на юли тази година, когато влязоха в сила промените в Кодекса на труда. 

Удовлетворени сме, че Конституционният съд на практика потвърди нашите усилия да сложим ред веднъж завинаги с това хората да си ползват отпуските и да няма пречка от работодателите за това, заяви Младенов.

Конституционният съд отмени текста от Кодекса на труда, с който се предвижда натрупаните отпуски до 2010 г. да могат да се ползват само до края на 2011 г., след което да "изгарят".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 32 rate down comment 8
Nabludatel777
преди 13 години
По безмислено решение не бях чувал!!! Не е Законно да "изгорят"..АМА ако са минали 2 години има право да "изгорят"...?!?! Това е...не може да е така , ама все пак е така...ПАРАГРАФ 22...или ***!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 8
OPASEN
преди 13 години
Да бяха отменили и 2-годишния давностен срок по принцип!! А ако имат проблеми със злоупотреби да си стягат дисциплината, а не да удрят всички под пояса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още