IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заетостта в частния сектор на САЩ с най-голямо увеличение от 2007 г.

Броят на работните места, създадени от частните компании, се увеличава за десети пореден месец през ноември

16:37 | 01.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Заетостта в частния сектор на САЩ с най-голямо увеличение от 2007 г.

Частните компании в САЩ са увеличили броя на служителите си за десети пореден месец през ноември, което е знак за подобряване на състоянието на пазара на труда в най-голямата икономика в света.

Компаниите от частния сектор в страната са разкрили 93 хил. допълнителни работни места през ноември. През октомври работните места нараснаха с 82 хил.

Данните на консултантската агенция ADP Employer Services се оказаха по-добри от очакваното от анализатори увеличение на заетостта в частния сектор със 70 хил. Първоначално обявените за октомври данни показаха, че работните позиции са се увеличили с 43 хил.

Месечното проучване на пазара на труда в страната, което се извършва от консултантската агенция ADP Employer Services, излиза два дни преди официалните правителствени данни за пазара на труда.

ADP Employer Services обработва информацията за изплащаните от около 500 хил. щатски работодатели заплати. От доклада на агенцията става ясно, че увеличението на работните места в частния сектор през ноември е най-голямото за последните три години.

Броят на новите работни места в частния сектор се увеличава средно с 47 хил. на месец за периода от февруари до октомври. Това обаче не е достатъчно, за да се понижи високата безработица в страната, която вероятно ще остане над 9% през цялата 2011 г., прогнозират от ADP.

ADP Employer Services следи изменението на заетостта в частните отрасли на американската икономика без селскостопанския и държавния сектор. През ноември най-много нови работни позиции са разкрити в сектора на услугите – общо 79 хил.

Отделни данни на консултантската компания Challenger, Gray & Christmas показаха, че планираните от големите американски работодатели съкращения са намалели с 3,3% на годишна база през ноември до 48 711. Броят на заплануваните за закриване работни места обаче са е увеличил с 28% в сравнение с октомври.

В петък излизат официалните данни на американското правителство за пазара на труда през ноември, които се очаква да покажат, че безработицата в САЩ е останала на ниво от 9,6%, а работните места в неселскостопанските отрасли на икономиката (частен и държавен сектор) са нараснали със 143 хил.

Към 16:30 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,3109 долара, като доларът се понижава с 1% от началото на днешната валутна сесия след значителните повишения от предишните три дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още