IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат повишен интерес на гръцки клиенти към имоти в Благоевград

Гръцките клиенти са предимно бизнесмени, които вече имат или искат да установят своя бизнес в България

10:38 | 08.12.10 г.
Отчитат повишен интерес на гръцки клиенти към имоти в Благоевград

През последните месеци на 2010 г. на пазара на имоти в Благоевград и региона се наблюдава значително увеличение на клиентите от Гърция, съобщиха от агенцията за имоти Форос.

Гръцките клиенти са предимно бизнесмени, които вече имат или искат да установят своя бизнес в България поради ред причини – по-ниско заплатена работна ръка, по-евтин транспорт, по-атрактивни цени на имотите и по-сигурната икономическа обстановка в страната, обясняват от агенцията.

Имотите, които този тип клиенти търсят, трябва да имат атрактивни цени, добри локации и възможност за дългосрочно ползване, да бъдат в нови и чисти сгради. Търсените жилищни имоти са предимно двустайни и тристайни апартаменти под наем или за закупуване, като във втория случай се търсят апартаменти в широк център и в близост до университетите в града.

Освен от имоти, гръцките клиенти се интересуват и от закупуване на работещи бизнеси в различни сфери, най-вече в сферата на услугите. Търсят се отново добри локации и разработени бизнеси, чиито собственици в момента изпитват затруднения или искат да се пренасочат към други сфери. Водеща е цената и състоянието на предлагания имот, в който се развива конкретния бизнес.

Гръцките клиенти са доста претенциозни и диктуващи условията в преговорите с продавачи или наемодатели, като основно предимство е дългият период на ползване при наемането на имоти (между 3 и 5 години), а при закупуването - плащането със собствени средства, посочват още от компанията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още