IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подобриха прогнозите за печалбата на авиосектора в световен мащаб

Възстановяването на индустрията обаче остава крехко, подчертават от Международната асоциация за въздушен транспорт

19:48 | 14.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Подобриха прогнозите за печалбата на авиосектора в световен мащаб

Авиосекторът вероятно ще надхвърли очакванията за печалбата му през тази година благодарение на подема в пътническия и товарния трафик, но възстановяването на индустрията остава крехко, прогнозират от Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), предаде Dow Jones.

По сегашните оценки на асоциацията авиокомпаниите в световен мащаб ще имат обща печалба за тази година в размер на 15,1 млрд. долара при направени по-рано прогнози за печалба от 8,9 млрд. долара.

От организацията повишават и очакванията си за печалба на сектора за следващата година на 9,1 млрд. долара при предишна оценка от септември за 5,3 млрд. долара.

Подобрението на прогнозите се дължи на изключително силното представяне на сектора през третото тримесечие, посочва генералният директор на IATA Джовани Бизиняни. Той е заявил още, че тенденцията на по-слабо възстановяване в Европа спрямо други региони продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още