IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апетитни локации с любопитни цени – хотели за продан в България

Извадка от приложение на Financial Times показва, че в момента в България се продават над 140 бизнеса. Повечето от тях са свързани с туризма

11:00 | 17.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
Апетитни локации с любопитни цени – хотели за продан в България

В приложението Business for Sale на авторитетното издание Financial Times фигурират над 140 предложения за продажба на бизнеси в България. Повечето от тях са свързани със сектора на недвижимите имоти, но сред офертите има и такива за софтуерни компании и дори за телевизионен канал.

Най-голям интерес предизвикват посочените за продажба хотели и къщи за гости. В повечето случаи цените им надхвърлят милион долара, а най-големите хапки са хотели с цена над 35 млн. долара.

За продан е обявен парцел от 25 320 кв. м, разположен в близост до летище София. Неговата цена е над 8 млн. долара, което според авторите на предложението се равнява на около 200 евро на квадратен метър.

Друго интересно предложение е за бизнес сграда в столичния квартал Люлин, която е с площ 4 800 кв. м. Посочено е, че при завършен вид цената ще бъде 5,76 млн. евро с ДДС, като са дадени варианти за преустройство в болница или хотел с казино.

Сред предложенията в Business for Sale има хотели, разположени в почти всички български курорти – Слънчев бряг, Златни пясъци, Боженци, Чифлика, Боровец и други. В повечето случаи за обявите липсва изчерпателна информация, като единственият посочен елемент от офертата е продажната цена.

Безспорно лидер по цена е хотел в Слънчев бряг, оценен от собствениците си на над 35 млн. долара.

По-интересните предложения за продажба на хотели може да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
dhd58
преди 13 години
Който дава толкова пари ще иска доста повечко информация. Така е пълен майтап продажбата им. Все едно да вземеш котка в чувал. Но като знам в повечето случаи кой ги строи и с какви пари е ясно, че той си няма на хабер от бизнес и как трябва да се продава подобна стока. поне нека плати на някой да го светне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
pecan
преди 13 години
и има още дълго да стоят така тези обяви от типа гарсониерка в люлин по 1300 евро квадрата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
stanislavnba
преди 13 години
Това за мен е пълна гавра. Никой чужденец не би ги купил тези бизнеси :). Нз дали и някой българи би? Свръх надценени, без грам информация за печалби, приходи и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
optional
преди 13 години
а повечето от тези хотели си отлежават от повече от година в business for sale... цената почти не мърда, но едва ли е реална
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още