IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко големи икономики в ЕС поискаха замразяване на общия бюджет

Общите европейски разходи не може да се изключват от усилията на страните членки да контролират собствените си разходи, посочват страните

14:51 | 18.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Няколко големи икономики в ЕС поискаха замразяване на общия бюджет

Великобритания, Франция, Германия, Финландия и Холандия призоваха за замразяване на бюджета на ЕС поне до 2020 г. в общо писмо до Европейската комисия, предаде Ройтерс.

В писмото се посочва, че общият бюджет на Европейския съюз след сегашния бюджетен период, който приключва през 2013 г., не трябва да се увеличава по-бързо от темпа на инфлация.

Европейските публични разходи не може да се изключват от усилията на страните членки да контролират собствените си разходи, се посочва в документа.

Преговорите за бюджета на ЕС за периода 2014-2020 г. ще започнат в средата на 2011 г.

Бюджетът на ЕС за следващата година е в размер на 126,5 млрд. евро, като над 40% от тези средства са предназначени за селското стопанство, а една трета – за подпомагане на по-бедните региони на съюза.

Общото писмо е подписано от френския президент Никола Саркози, германския канцлер Ангела Меркел, британския премиер Дейвид Камерън, холандския премиер Марк Рюте и премиера на Финландия Мари Кивиниеми.

Усилията за постигане на споразумение за по-стегнат бюджет обаче вероятно ще срещнат силна опозиция от по-бедните страни членки на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pitashtia
преди 13 години
Селскостопанската политика на ЕС е ***. Трябва да се дават пари само за устойчиво екоземеделие. Ако субсидираш една стока и я изнасяш, си на загуба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още