IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М-тел официално стана собственик на Спектър нет и Мегалан Нетуърк

Стартираните проекти за планиране и изграждане на оптични мрежи от най-ново поколение са напълно в график

14:32 | 12.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
М-тел официално стана собственик на Спектър нет и Мегалан Нетуърк

М-тел финализира договорите за придобиване на Спектър Нет и Мегалан Нетуърк, след като днес главният изпълнителен директор на телекома Андреас Майерхофер подписа финалните договори със собствениците на двете компании, съобщиха от М-тел.

Чрез стратегическата стъпка по придобиване на Спектър Нет и Мегалан Нетуърк, Мобилтел започна една от най-големите инвестиционни програми в страната и откри възможност за бързо развитие на оптичната инфраструктура в България, коментират от М-тел.

Стартираните проекти за планиране и изграждане на оптични мрежи от най-ново поколение са напълно в график и оттук нататък предстоят множество иновативни предложения и пакетни услуги за потребителите, допълват от телекомуникационната компания.

В средата на септември 2010 г. австрийският телекомуникационен гигант Telekom Austria AG, собственик на мобилния оператор М-тел съобщи, че ще придобие два кабелни оператора в България за 72 млн. евро - Мегалан и Спектрум Нет. Финалното плащане от 14,5 млн. евро през 2011 г. ще зависи от представянето на придобитите дружества, уточниха тогава от Telekom Austria.

На 1 декември 2010 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация между предприятията, изразяваща се в придобиването на едноличен контрол от страна на „Мобилтел” ЕАД върху дружествата „Спектър Нет” АД, гр. София и "Мегалан Нетуърк" АД, гр. София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още