IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето щатските индекси се повишиха след насърчаващи резултати от GE

Резултатите на General Electric са феноменални, коментират анализатори

23:18 | 21.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Повечето щатските индекси се повишиха след насърчаващи резултати от GE

Повечето щатските индекси се повишиха в петък, след като насърчаващи резултати от General Electric Co. подкрепиха акциите на индустриалните производители, заглушавайки негативния ефект от разочароващите данни на Bank of America Corp., пише MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,41% до 11872 пункта, като General Electric беше най-силно представилият се компонент на индекса. Акциите на GE се повишиха с над 7%, след като компанията обяви ръст на приходите за последното тримесечие на 2010 г. от 51% - резултат надхвърлил очакванията на анализаторите.

Nasdaq Composite се понижи с 0,55% до 2690 пункта.

Standard & Poor’s 500 спечели 0,24% до 1283 пункта, като най-силно се представиха компаниите от индустриалния сектор. Акциите на финансовите и телекомуникационните компании също имаха добри резултати.

Поредица от обнадеждаващи икономически данни се отразиха позитивно на настроението на инвеститорите.

„Резултатите на GE са феноменални“, казва Дик Делбело, партньор в Conifer Group, „особено като вземе под внимание бизнеса на компанията. Това говори за подобрение в широката икономика“.

„Надеждата за нови работни места и възраждане на производството е в индустриалния сектор, така че печалбата на GE в частност, има много положителен ефект на само върху пазара, но и върху прогнозите на анализаторите“, допълва той.

Акциите на Bank of America, се понижиха, след като банката обяви неочаквани загуби през четвъртото тримесечие

Въпреки това, акциите на останалите финансови институции се повишиха. „Никой който следи пазара не очаква позитивни новини от Bank of America“, казва Джейми Кох, изпълнителен директор на Harris Financial Group.

Междувременно, опасенията за здравето на еврозоната се поуспокоиха, след като бизнес климатът в Германия се повиши до исторически нива, в резултат на което еврото се изкачи до двумесечен връх спрямо долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още